Engasjement gir oppdrag!

Det går an å kombinere personlig engasjement og den daglige jobben - det er Marcus Blohm i NEF Ung et godt eksempel på.

Hans sterke engasjement for eiendomsmeglingsbransjen startet allerede under studiet på BI i Nydalen, og fortsatte med like full kraft etter at han startet jobben som eiendomsmeglerfullmektig hos Krogsveen.

En positiv effekt av engasjementet til en person er at det også kan smitte over på andre. Du vil oppfattes som utadvendt, positiv og faglig oppdatert, og du kan bli en foretrukket samarbeidspartner fremfor an annen.

Som nestleder i NEF Ung reiser Marcus Blohm rundt i landet. Der forteller han om hva som opptar de unge i bransjen i dag, og hvordan man kan være med på å påvirke bransjens utvikling fremover. Dette engasjementet har tydelig blitt lagt merke til, og en hyggelig bieffekt er at det også har gitt ham salgsoppdrag. Denne gangen ble det salg av en bolig i Oslo.

- Jeg stilte opp med mitt sedvanlige engasjement og ble tatt veldig godt imot av alle deltakerne på årsmøtet til Sørlandets eiendomsmeglerforening. Jeg følte meg godt ivaretatt, og underveis kom jeg i kontakt med to hyggelige kvinner som hadde et familiemedlem som skulle selge en leilighet i nærheten av arbeidsplassen min i Oslo. De likte at jeg var engasjert og ville anbefale meg til familiemedlemmet. Dette var noe jeg ble fortalt langt ut i samtalen, sier Marcus Blohm.

- Han presiserer videre at han som NEF Ung-representant aldri vil sette egen vinning i fokus, men at det likevel er moro at han kan kombinere jobb og verv uten at integriteten svekkes.

- Hadde jeg ikke vært delaktig og engasjert gjennom NEF/NEF Ung hadde jeg aldri havnet i situasjoner hvor jeg blir kjent med nye folk fra ulike deler av landet. I denne sammenhengen resulterte det i et oppdrag, forteller han.

Hva gir det deg å være engasjert i NEF Ung/bransjen?

For meg har engasjementet gjennom NEF/NEF Ung kun vært positivt. Det handler om å skaffe seg nye bekjentskap, flere man kan ha gode faglige diskusjoner med og ikke minst nye kameratslige forhold. Ser man på hva jeg personlig har fått av engasjementet mitt gjennom NEF og NEF Ung, handler det i stor grad om tilnærming til ny kunnskap og et bredere nettverk. Med NEF/NEF Ung i ryggen gir det meg en ekstra tyngde i hverdagen, sier Marcus.

Hvordan kan dette inspirere andre?

Det letteste svaret jeg kan gi er at engasjement genererer nettverk og flere oppdrag. Jeg tror at det er lettere for engasjerte meglere å anbefale andre engasjerte meglere. Uavhengig av hvor du sitter i landet har en MNEF megler det samme støtteapparatet i ryggen hos NEF. Samtidig vil jeg alltid oppfordre andre eiendomsmeglere til å være engasjerte, fordi man lærer utrolig mye av kursene som NEF/NEF Ung holder, samtidig som man har en fin arena til erfaringsutveksling.

Så til det konkrete oppdraget - hvordan gikk det?

Selve salget og oppdraget gikk veldig bra! Selger og kjøper er fornøyd med endelig resultat og det betyr at jeg er fornøyd! Jeg er alltid fornøyd når selger og kjøper er fornøyd, sier en fornøyd eiendomsmeglerfullmektig.

Dette blir også bekreftet av selgeren som til slutt satt igjen etter en god prosess og en pris hun var godt fornøyd med.

- Jeg ble tipset av moren min som hadde vært på et arrangement med Marcus i Kristiansand i samme tidsrom som jeg skulle sette i gang salgsprosessen og finne en megler. Hun hadde fått et veldig godt inntrykk av ham, og siden han jobbet i området leiligheten ligger tok jeg kontakt for et tilbud, sier Karoline Køber.

- Jeg opplevde at han hadde god kontroll på det faglige. Han leverte det jeg forventet og var veldig engasjert og oppdaterte meg godt underveis i prosessen. Jeg fikk inntrykk av at interessentene også ble godt ivaretatt både før og etter visning + at det også var hyggelig at han var sørlending :-). Jeg er veldig fornøyd med hele prosessen og resultatet. Han gjorde en god jobb hele veien. Vi kom raskt i gang slik jeg ønsket, fulgte planen vi hadde satt opp og leiligheten ble solgt etter første visningsrunde, avslutter selgeren av leiligheten.

Publisert: 19.06.2019

Les mer

NEF Ung logo