Fullmektigperioden

Et nytt kull med hundrevis av nyutdannede fullmektiger er i full sving med den hektiske meglerhverdagen. Forventningene er store og konkurranseinstinktet er skjerpet. Etter 3 år på skolebenken, kanskje også som medhjelper er forberedelsene gjort mot den nye hverdagen. NEF Ung ønsker å være til stede for de nye tilskuddene i bransjen. Vi ønsker at alle skal møtes med opplæring, inspirasjon og mulighet for å lykkes. Det er vi som bransje som må sørge for at anstendige arbeidsvilkår, oppfølging og ivaretakelsen av de unge alltid er et stort fokus.

Oppturer og nedturer

Fullmektigperioden er et tøft løp. De fleste foretak har høy turn over blant nyutdannede, og særlig i løpet av de 3-6 første månedene er det mange som faller fra. De fleste møter en arbeidshverdag med stort ansvar for egen inntjening, knalltøff konkurranse og lange arbeidsdager. Realiteten er at yrket er mer som en livsstil. De fleste kjenner på noen oppturer og nedturer i løpet av fullmektigperioden, og da er man avhengig av trygge omgivelser og en god arbeidskultur. Det er tross alt en opplæringsperiode man begir seg ut på.

Fullmektiger skal ikke stå i stormen alene

Det er ingen hemmelighet at mediene liker å fortelle om meglernes små og store feilgrep. Den største feilen er uansett å la nyutdannede fullmektiger ta støyten alene. Vi ser dessverre noen eksempler på dette, og her er NEF Ung veldig tydelig på hva vi mener; Mediehåndtering av uheldige saker er noe talspersoner for det enkelte foretak må håndtere profesjonelt, ikke ty til ansvarsfraskriving. Alle fullmektiger har dessuten en ansvarlig megler. Økt fokus på fag, kvalitet og trygge rammer er noe vi heier på!

Fantastisk yrke

På tross av at NEF Ung liker å belyse forbedringspotensialer, er det ingen tvil om at vårt hjerte hører til i meglerbransjen. Eiendomsmegling er et fantastisk yrke. Alle har et forhold til boligmarkedet, og dette er kanskje noe av grunnen til at jobben vår er så viktig.

Det snakkes mye om innovasjon, teknologi og hvor annerledes alt kommer til å bli i fremtiden. Det er nok ingen tvil om at informasjon kan lagres, måles og hentes ut i digitale løsninger. Meglerens rolle vil helt sikkert bli annerledes, og disse små tilpasningene skjer hver eneste dag. I sentrum har du megleren, som i dag skoleres gjennom en 5-årig utdannelse, er underlagt et strengt regulert lovverk, er forsikret, objektiv og har et utvidet ansvar. Dette er kvalitet, og noe å være stolt av.

NEF Ung tror at det alltid vil være behov for eiendomsmeglere. Vi ønsker bransjens nye tilskudd velkommen og håper med dette at alle opplever en god start på meglerkarrieren.

Publisert: 23.08.2019

Les mer

NEF Ung logo