La oss være ærlige: Seriøse eiendomsmeglere bærer MNEF-tittelen

For snart 90 år siden ble Norges Eiendomsmeglerforbund etablert. «Det begynte en iskald mandagskveld på en restaurant i Stortingsgaten i Oslo» står det skrevet på NEFs hjemmeside. Det har skjedd vanvittig mye i bransjen siden dette viktige møte på Gravesen, som restauranten het.

Meningsutvekslinger og debatter som i årevis har ført Norges Eiendomsmeglerforbund fremover mot der vi er i dag - Nemlig bransjens viktigste talerør mot beslutningstakerne i regjeringen og på stortinget.

Hele bransjen, alle eiendomsmeglere

Dette er profesjonsforbundet ditt og mitt, eller vårt - Som det egentlig burde omtales som. NEF jobber hver eneste dag for en trygg bolighandel med bruk av eiendomsmegler. I internasjonal sammenheng er Norge best i klassen. Vi er et av de få landene i verden som både har styrket utdannelsen, innført strengere lovverk og samtidig tatt oss mindre betalt for tjenesten.

MNEF er din tittel – Kvalitetsstempel

I vår bransje er det cirka 80% av alle eiendomsmeglere som er MNEF-medlem. La oss rette blikket mot Advokatforeningen, til sammenligning. Enhver seriøs advokat titulerer seg med MNA-tittelen, som kvalitetsstempel og konkurransefortrinn. Dette symboliserer høy yrkesetikk, kompetanse og trygghet. De få advokatene som ikke benytter denne tittelen, har i all hovedsak blitt fratatt retten til å være medlem i Advokatforeningen, som en reaksjon på overtredelser/pliktforsømmelser.

I Norges Eiendomsmeglerforbund vil vi også oppleve eksklusjon av medlemskap i enkelte alvorlige saker. Dette er naturlig. Det som derimot er unaturlig, er meglere som frivillig velger å ikke bli MNEF-medlem. I din hverdag som eiendomsmegler er du berørt av NEF på alle områder. Fra studieløpet, til etterutdanning, kursing, konferansevirksomhet, boligpolitikk, lovarbeid, rutiner, mediesaker og mye mer. NEF er fellesskapet som samler bransjen i alt som berører meglers hverdag. Det er din og min plikt å være medlem i NEF.

Vi ønsker deg velkommen som medlem!

Publisert: 27.01.2021

Les mer

NEF Ung logo