Mange supertalenter blant årets nye fullmektiger!

Årets avgangsstudenter kommer fra et skolehalvår som brått ble endret til videoundervisning, hjemmeeksamener og stengte lesesaler. Vi vet at mange av disse studentene mistet arbeidsinntekt som følge av permitteringer av medhjelpere. Nå starter fullmektigperioden deres midt i en pandemi, omkranset av smitteverntiltak og usikre prognoser. Likevel opplever vi at dette årskullet oser av motivasjon og vilje til komme i gang med meglerkarrieren.

Mer enn bare salg og omsetning

NEF Ung mener at en ung fremoverlent fullmektig kan bidra til langt mer enn bare salgstall og omsetning. Det investeres mye i kampen om de beste studentene, og det brukes mye tid og ressurser på opplæring og oppfølging. Foretakets value for money kommer når fullmektigen begynner å blomstre.

Vi er overbevist om at NEF Ung kan være et sosialt miljø, som virker positivt for de unges motivasjon og tilhørighet ved siden av jobben. Hos oss kan du treffe likesinnede, bygge nettverk og ta del i bransjens utvikling fra første arbeidsdag.

Oppturer og nedturer

Fullmektigperioden er et tøft løp. De fleste foretak har høy turn over blant nyutdannede, og særlig i løpet av de 3-6 første månedene er det mange som faller fra. De fleste møter en arbeidshverdag med stort ansvar for egen inntjening, knalltøff konkurranse og lange arbeidsdager. Realiteten er at yrket er mer som en livsstil. De fleste kjenner på noen oppturer og nedturer i løpet av fullmektigperioden, og da er man avhengig av trygge omgivelser og en god arbeidskultur. Det er tross alt en opplæringsperiode man begir seg ut på.

Fantastisk yrke

På tross av at NEF Ung liker å belyse forbedringspotensialer, er det ingen tvil om at vårt hjerte hører til i meglerbransjen. Eiendomsmegling er et fantastisk yrke. Alle har et forhold til boligmarkedet, og dette er kanskje noe av grunnen til at jobben vår er så viktig.

Det snakkes mye om innovasjon, teknologi og hvor annerledes alt kommer til å bli i fremtiden. Det er nok ingen tvil om at informasjon kan lagres, måles og hentes ut i digitale løsninger. Meglerens rolle vil helt sikkert bli annerledes, og disse små tilpasningene skjer hver eneste dag. I sentrum har du megleren, som i dag skoleres gjennom en 5-årig utdannelse, er underlagt et strengt regulert lovverk, er forsikret, objektiv og har et utvidet ansvar. Dette er kvalitet, og noe å være stolt av.

NEF Ung tror at det alltid vil være behov for eiendomsmeglere. Vi ønsker bransjens nye tilskudd velkommen og håper med dette at alle opplever en god start på meglerkarrieren.

Publisert: 08.06.2020

Les mer

NEF Ung logo