Sammen kan vi alle bidra til en felles dugnad for å forhindre spredning av coronaviruset

Hygienetiltak øverst på agendaen

"Vi kan ikke ta på hverandre, men vi må ta vare på hverandre", sa Statsminister Erna Solberg under pressekonferanse om coronaviruset den 12.mars.

I skrivende stund er det over 1 450 bekreftet smittede i Norge (kilde: vg.no). Vi befinner oss i en krevende situasjon, hvor det viktigste er å beskytte liv og helse. Videre handler det om å redde bedrifter og arbeidsplasser.

Fra mitt eget hjemmekontor har jeg nettopp lest dagens Finansavisen (17.03.20) med overskrift: "Meglere ber om å bli permittert". Så langt har bransjen innført retningslinjer i forhold til hygienetiltak, hygieneprodukter, kontrollspørsmål, fysisk avstand, privatvisninger, digitale kundemøter, digitale prospekter etc. Med andre ord; Tiltak for å gjennomføre samfunnsoppgaven vår med redusert risiko for smitte. Eiendom Norge har gjort en veldig god jobb!

NEF følger utviklingen nøye og har løpende dialog med myndighetene. Sammen kan vi alle bidra til en felles dugnad for å forhindre spredning av coronaviruset. Samtidig er det viktig å bevare roen i eiendomsmeglingsbransjen og unngå forhastede beslutninger.

Rådgivning og løpende vurderinger

Situasjonen i samfunnet endrer seg fra dag til dag. Det kommer stadig nye råd fra Folkehelseinstituttet, tiltak fra myndighetene og tilpasninger fra bransjen/foretakene. Dette er en del av fellesdugnaden vi alle står i. Det er nå vi må ringe kundene våre, og utøve tett oppfølging.

Dette er også en god anledning til å komme «frempå» med administrative oppgaver, gjøre unna fremtidig planlegging og samtidig være ekstra tilgjengelig for de kundene som befinner seg midt i en boligbytte-prosess. Norge har verdens mest kompetente eiendomsmeglere, så vi tviler ikke et sekund på at dette gjøres med ypperste kvalitet.  

NEF Ung er alltid tilgjengelig for alle våre medlemmer

Det er riktig at aktiviteter som arrangementer, reiser og konferanser er satt på vent, men selve NEF Ung-foreningen er tilgjengelig. Vi har den største medfølelse blant våre unge medlemmer som går usikre og utfordrende tider i vente. Ta gjerne kontakt med oss, hvis du har spørsmål, informasjon eller tanker om boligmarkedet eller din egen arbeidshverdag. Vi er opptatt av god ivaretakelse av våre medlemmer - Og at bransjens utfordringer løses på en god måte.

Publisert 17.03.2020

Les mer

NEF Ung logo