Som eiendomsmegler fyller du en viktig funksjon i samfunnet - Alle har et forhold til boligmarkedet

Hjulene må holdes i gang

Alle har et forhold til boligmarkedet, og som samfunn må vi sørge for at de som er i en boligbytteprosess får den nødvendige hjelpen de trenger. Selv under koronautbruddet vil det være mange som nettopp har solgt egen bolig, og som i dag leter etter sitt neste bosted. Samtidig er det mange som nettopp har kjøpt noe nytt, og trenger hjelp til å selge boligen de skal flytte fra.

Digital kontakt - Istedenfor fysisk kontakt

Samfunnsoppgaven til eiendomsmeglere er å tilrettelegge for en trygg bolighandel - En oppgave som i dagens situasjon må gjøres med alle nødvendige hygienetiltak og retningslinjer. Foreningen «NEF Ung» er en del av Norges Eiendomsmeglerforbund og har medlemsmasse blant unge meglere over hele landet. Våre medlemmer rapporterer om at arbeidsoppgavene nå utføres fra egne hjemmekontorer, og at kontakt med kunder og interessenter gjøres via telefon/skypemøter.

Et godt råd!

Alle som er på boligjakt burde dessuten ringe til en eiendomsmegler, forklare hvilke kriterier du/dere har, og diskutere videre oppfølging. Vi ser en rekke eksempler på eiendomsmeglere som drar på visning på vegne av kunder som er i risikogruppen/i karantene. Situasjonen i samfunnet endrer seg fra dag til dag. Det kommer stadig nye råd fra Folkehelseinstituttet, tiltak fra myndighetene og tilpasninger fra bransjen/foretakene. Dette er en del av fellesdugnaden vi alle står i. Meglerbransjen er samlet om å gjøre alle nødvendige hygienetiltak for at du som kunde skal oppleve en trygg bolighandel.

Publisert: 27.03.2020

Les mer

NEF Ung logo