Ukens Meglerprofil - Amanda-Kristine Berg

Navn: Amanda-Kristine Berg

Arbeidssted: DNB Eiendom avd. Bodø Moloveien

Stilling: Eiendomsmeglerfullmektig

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Å arbeide i meglerbransjen er noe jeg har ønsket siden jeg var ganske ung, og det ble derfor det naturlige valget av karrierevei. Jeg startet med en saksbehandlerstilling/trainee hos Eiendomsmegler1 på fulltid ved siden av studiene og senere gikk jeg over til DNB Eiendom hvor jeg gikk fra å være medhjelper til fullmektig ved endt studie.

- Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben er definitivt å få følge kunder, både selgere og kjøpere på veien til ny bolig. Det å selge en bolig noen har hatt som hjem i 20 år eller å hjelpe førstegangskjøperen inn på boligmarkedet etter utallige visninger er alltid like stas.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Jeg håper at kundene sitter igjen med et innrykk av en megler som er engasjert og tilgjengelig. Jeg prøver alltid å møte kundene mine med godt humør og engasjement. Det er viktig for meg at kundene vet at de kan få tak i meg når som helst og at jeg strekker meg langt for å få til en så god handel som mulig.

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Jeg trives utrolig godt og hadde nok da gått i en annen retning i eiendomsbransjen. Kanskje saksbehandling som jeg har gjort tidligere eller noe innen eiendomsutvikling. Det er også en del av meg som ønsker å jobbe med noe kreativt. Jeg maler en del akvarell på fritiden og kunne tenkt meg til å leve av det, men det ligger dessverre ikke i planen min foreløpig.

- Hva gjør du for å koble av?

Jobben min krever ganske mye og det er ikke alltid like lett å legge fra seg jobben når man kommer hjem. For meg er det da viktig å gjøre noe som lar meg koble helt av. Slik jeg nevnte over maler jeg en del, og det er noe som gjør at jeg kobler av. Jeg liker også å gå tur eller trene hunden min.

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Det er mange utfordringer i bransjen, men om jeg skal trekke frem én må det kanskje være det å holde yrket attraktivt. Det er mange aktører i markedet og med det kommer det stor konkurranse blant meglerne. Det er en jobb som krever mye og med alle underaktørene som skal ha sin del av prisen i tillegg til stor priskonkurranse blant meglerne er det vanskelig å holde yrket attraktivt i lengden.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Jeg ville arbeidet for å gi studentene kontakter i bransjen og et bedre innblikk i hva jobben faktisk innebærer. Det er nok mange som utdanner seg uten å helt vite hva det egentlig går ut på eller krever å være megler. Da jeg var student og allerede var i jobb fikk et veldig klart bilde på at studiet ikke har nok praktisk undervisning. Det er viktig at overgangen fra studie til den faktiske jobben ikke er så stor som den nok er i dag.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Det er en utrolig stor fordel å komme tidlig inn i bransjen. Om det er en fulltidsstilling som saksbehandler eller bare visningsassistent vil det komme godt med senere. Den dagen du har fullført bacheloren og skal starte som fullmektig er det gull verdt å ha inngående kjennskap til de ulike prosessene i et eiendomssalg. Dersom du er så heldig å jobbe i samme firma i studietiden som når du er ferdig sparer du også mye tid på rutiner og opplæring. Når du først starter som fullmektig er mitt beste tips å være tilgjengelig for kundene og engasjert i prosessen selv om du er usikker på det du gjør. Alle har vært på sin første befaring alene så her handler det faktisk om å gå inn med selvtillit til du tror på det selv.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Jeg tror kundene vil merke megleren enda bedre enn i dag. Vi går stadig over på flere digitale løsninger som gjør det både enklere for kunden og oss i boligsalgsprosessen. Jeg tror vi vil kunne være mye mer tilgjengelig for kunden og rådgi dem enda mer enn i dag. Typisk kontorarbeid tar naturlig nok mye av tiden vår. Det er nok mye av arbeidet vårt som kommer til å bli automatisk eller delegert til egne avdelinger, noe som gir oss bedre tid til å fokusere på selve bolighandelen.  

Les mer

NEF Ung logo