Ukens meglerprofil - Grethe Meier

Navn: Grethe Wittenberg Meier

Arbeidssted: Privatmegleren AS

Stilling: Adm. dir.

Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Det var faktisk tilfeldig. Det var en headhunter som ringte vedr. stilling som adm.dir. for Terra og Aktiv Eiendomsmegling. Jeg hadde lite kjennskap til bransjen og var litt skeptisk pga. stigmatiseringen vår bransje har vært utsatt for. Jeg kjente konsernsjefen i Terra den gangen, så det endte med at jeg tok jobben - Noe jeg aldri har angret på!

Hva er det beste med jobben din?

Det beste er å få jobbe så tett med alle meglerne og kjenne på den pulsen som er hos dem. Jeg har jobbet i mange bransjer, men aldri møtt så dedikerte, positive og proaktive mennesker noen gang. Jeg får masse energi og lærer av alle kollegaer hver dag.

Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Jeg håper de opplever at jeg lytter og at jeg er en som vil ta tak og løse eventuelle spørsmål eller utfordringer som kommer opp. Ellers tror jeg nok at de opplever meg som en samlende og tydelig leder.

Hvis du skulle jobbet med noe helt annet, hva ville det vært?

Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker og skape resultater. Samtidig må jeg jobbe med en merkevare jeg er stolt av og kan ha i hjertet mitt. Derfor er jobben jeg har i dag i Privatmegleren drømmejobben min, men jeg kunne nok også fylt andre tilsvarende lederjobber.

Hva gjør du for å koble av?

Jeg er glad i å trene, og du finner meg ofte i skogen rundt Ekeberg eller på sykkelen. Spiller også en del golf. Og så har jeg strikket utallige gensere, for strikketøyet gleder jeg meg til hver dag.

Har du noen dårlige sider?

Huff ja, og den mest utpregede på jobb er nok at jeg er svært utålmodig. Og da mener jeg ikke utålmodig som er bra for å få gjort noe, men irriterende utålmodig og rask som kan medføre at jeg kan ta feil beslutninger. Jeg har derfor blitt veldig flink til å si unnskyld og rydde opp når jeg tar en feil beslutning.

Hva er meglerbransjens største utfordring?

Å få boligselgere og kjøpere til å forstå den viktige jobben vi gjør. Jeg forstår ikke at noen tør å ta sjansen på å selge selv.

Hvis du var leder i NEF Ung, hva ville opptatt deg?

Rammebetingelsene for de unge meglerne. Å være megler er et tøft yrke, spesielt før man får bygd seg opp et stort nettverk. Det å komme godt i gang er derfor svært viktig.

Hva er avgjørende for at NEF Ung-prosjektet skal lykkes?

At lederne i bransjen er omforent, enige og vil løse utfordringene dere har tatt opp.

Hva er dine beste tips/råd til unge meglere og fullmektiger?

Tren, tren og atter tren på ulike kundesituasjoner, og heng dere på de erfarne meglere som lykkes godt og lær av dem. Og husk at det viktigste arbeidsverktøyet dere har er telefonen. De som tør å ringe interessenter og kunder heller for ofte enn sjeldent vil lykkes. Bare gi det litt tid.

Hvordan utøves megleryrket i 2030?

Jeg tror vi får en enda viktigere rådgiverrolle i hele boligbytteprosessen. Deler av oppgavene våre vil være digitalisert, men jeg tror det vil være stor betalingsvilje for å ha en rådgiver med i hele verdikjeden som nok vil være større enn i dag. Vi vil trolig også formidle tilleggstjenester som i dag ikke er så vanlig. I tillegg tror jeg flere vil velge å få hjelp til å finne boliger, så kjøpsmegling/kjøpshjelp vil være en del av vårt totaltilbud.

Publisert: 20.10.2019

Les mer

NEF Ung logo