NEF Ung medlem Ingeborg

Ukens Meglerprofil - Ingeborg Holten Hjemdahl

Navn: Ingeborg Holten Hjemdal
Arbeidssted: Stavlund AS
Stilling: Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Jeg har alltid vært fascinert av hus og interiør, hvordan vi lever og hva vi lever livene våre i.

- Hva er det beste med jobben din?

Jeg er så heldig at jeg stortrives med det aller meste i dette yrket. Spesielt å møte nye mennesker er noe jeg synes er interessant og å hjelpe dem å finne ny bolig. Det er jo heldigvis det jeg lever av. Det å yte god service og å være på tilbudssiden synes jeg er veldig givende.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Da håper jeg de husker meg som serviceinnstilt, løsningsorientert og engasjert.

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Vanskelig å si! Jeg trives så godt og har heldigvis ikke tenkt tanken på å gjøre noe annet siden jeg startet på meglerstudiet. Skulle det ha vært noe annet så virker politiyrket interessant.

- Hva gjør du for å koble av?

Da tar jeg meg en treningsøkt, gjerne utendørs, alene eller sammen med venner. Ellers liker jeg å gå tur - fysisk aktivitet gir meg energi og gir hodet en liten time out.

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Utsikten til en tøffere økonomisk situasjon kan være en faktor. Vi står nå i en pandemi som har vist at vår bransje ikke er like påvirket av dette som andre bransjer, men generell usikkerhet i samfunnet kan fort endre folks levemåte og vi kan da være en utsatt bransje.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Da hadde jeg engasjert meg i at utdanningen man tar på eiendomsmeglerstudiet er oppdatert og relevant for de praktiske delene av yrket.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Vær deg selv og ikke streb etter å være den «typiske» eiendomsmegleren. Jeg vil også anbefale at man finner seg et foretak å jobbe hvor man får være med i det praktiske arbeidet. Selv fikk jeg traineeplass tidlig i studiet og ser stor verdi av dette nå som jeg er eiendomsmeglerfullmektig.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Jeg tror deler av arbeidet vil være mer effektivisert. Det er allerede flere ledd i prosessen som er digitalisert til både kundenes og meglers fordel. Vi bør likevel være mye fysisk ute i markedet for å gi både kjøper og selger den tryggheten de trenger i møte med et stadig mer komplisert regelverk. Faglig dyktighet vil derfor bare bli enda viktigere.

Les mer

NEF Ung logo