Ukens Meglerprofil - Jacob Santiago Salvesen

Navn: Jacob Santiago Salvesen
Arbeidssted: Aktiv Sagene & Bjølsen
Stilling: Partner / Eiendomsmegler

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Jeg jobbet mye med de årlige skolerevyene på videregående, både som bassist i bandet, som skuespiller på scenen, og som PR-ansvarlig. Jeg har med andre ord alltid vært glad i å utforske og utfordre meg selv. Det var mye av det som førte meg inn på meglerstudiet, altså den kreative siden i yrket sammen med den spennende og viktige rollen en megler har. Jobbhverdagen er variert, og deter aldri det samme som skjer to dager på rad.

- Hva er det beste med jobben din?

Det at jeg kan være meg selv, og få kundene mine til å se hvor gøy et boligsalg kan være midt oppe i alt stresset. Jeg liker å utfordre og hjelpe kundene mine med å ta kreative valg i forkant av salget, slik at boligen får det løftet den trenger for å skille seg ut i markedet. Det, sammen med en ekstremt god gjeng på kontoret, gjør at det er utrolig morsomt å drive med det jeg gjør.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Jeg er en fyr som er full av energi og iver. Etter å ha møtt meg håper jeg at folk tenker at jeg er engasjert, nysgjerrig, interessert og genuin person. For jeg er virkelig det – genuint dedikert og interessert!

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Heldigvis er jeg en av de som har truffet blink på første forsøk. Jeg har ikke studert noe annet, og ser heller ikke for meg å jobbe som noe annet. En detaljnerd som meg hadde nok trivdes i reklamebransjen, eller kanskje som arkitekt. Arkitektur og design er noe jeg alltid har latt meg fascinere av, og det får jeg heldigvis kose meg med i jobben jeg har!

- Hva gjør du for å koble av?

Ettersom jeg trives såpass godt med det jeg driver med i hverdagen, er det ikke alltid at jeg føler et behov for å koble av. Jeg drives liksom av all energien som skapes på jobb og de gode samtalene jeg har med kundene. Når det er sagt lades også batteriene av en bedre middag (inne eller ute) med samboeren eller med venner. En god serie på TV med et godt glass vin er heller ikke helt feil. Og så er jeg så utrolig heldig å ha en samboer som er interessert i Formel 1. Slå den!

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Bransjen vår er som veldig mange andre bransjer i kontinuerlig utvikling med enormt med spennende muligheter. I stedet for å se på nye ting som et problem, forsøker jeg se det som en mulighet til utvikling i stedet. Se bare på meglerbransjens tilpasning til pandemien våren 2020. En enorm endring i den generelle hverdagen, men som introduserte blant annet visningspåmelding og økte mengden av digital tinglysning. Jeg har troen på at meglerbransjen kommer til å utvikle seg i tråd med tiden.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Da jeg gikk ut av skolen og skulle i gang «på ordentlig» følte jeg at det var en ganske stor forskjell fra skolebenken og jobbhverdagen. Jeg synes at deler av utdanningen på meglerstudiet kunne vinklet seg mer inn på det praktiske, og forberedt elevene på hva som venter etter endt studium. Jeg var heldig som var med på Aktivs meglerskole allerede første året på BI. Når det kommer i gang igjen etter pandemien må alle melde seg på den!

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Jeg tror det er altfor mange som prøver å være en type megler de egentlig ikke er. Når en er fersk og ikke har så mye erfaring er det lett å forsøke å gjøre det andre gjør, forståelig nok. Men veldig ofte fremstår man ikke helt ekte på den måten, og da er det lett å bli litt borte. Å være seg selv er derfor et veldig godt utgangspunkt, men også å være på rett sted. Det å føle at du blir satset på, det å få backing, det er mye viktigere enn å ta det første og beste tilbudet som banker på døren når du studerer. For all del, jeg har dratt bra nytte av å starte tidlig som trainee, men jeg var (og er) på rett plass for å kunne utvikle meg til den megleren jeg vil være.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Det er vanskelig å ikke peke på teknologi som noe som kommer til å påvirke yrket vårt. Jeg mener at det er mye som fremdeles kan effektiviseres og digitaliseres, som også vil bidra til en grønnere måte å megle på. En annen ting er selskapene som allerede har valgt å fjerne den fysiske kunderådgiveren i sin helhet, som et forsøk på å gjøre prosessen billigere for kunden. Dette mener jeg er et skritt i feil retning, en god megler vil for alltid være avgjørende for hva boligselgeren får ut av boligsalget sitt.

Les mer

NEF Ung logo