Ukens Meglerprofil - Kasper Hillås

Navn: Kasper Hillås

Arbeidssted: Nordvik St. Hanshaugen

Stilling: Eiendomsmegler MNEF / Partner

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Jeg har alltid hatt en stor interesse for eiendom. Det er mange i min familie som har drevet med eiendom så lenge jeg kan huske og det var naturlig at jeg havnet i eiendomsmarkedet.

- Hva er det beste med jobben din?

Det beste med jobben min er at jeg kan styre min egen hverdag. Enten det er å jobbe alt for mange timer eller ta en kortere arbeidsdag, om det trengs. Jeg er også en over gjennomsnittet sosial person, så det å møte nye mennesker hver dag er nok det jeg setter aller høyest.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Jeg vil tro de sitter med et inntrykk av en som er oppriktig interessert i både boligen deres og dem personlig. Jeg får ofte høre av de jeg er på møter hos at de merker at dette er noe jeg brenner for. Og det er det virkelig! Det er få av mine befaringer som går på under 2 timer, både fordi jeg er opptatt av å legge igjen et godt inntrykk, men også fordi det blir mye skravling om alt og ingenting.

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Det måtte ha vært politi eller noe innenfor idrett. Har tidligere spilt fotball på et respektabelt nivå og jeg er generelt opptatt av fysisk aktivitet for å få hverdagen til å gå rundt.

- Hva gjør du for å koble av?

For å koble av driver jeg med noen av hobbyene mine. Dette er typisk friluftsliv, golf, tennis og trening på studio. Det er veldig lite som slår en natt i skogen etter en travel arbeidsuke.

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Jeg mener meglerbransjens største utfordring er alle fordommene mot meglere, som har bygget seg opp gjennom en årrekke. Meglere blir ofte omtalt som en person som ljuger i dress. Det er ikke uten grunn at fordommene er der heller. Det finnes så mange utrolig flinke meglere der ute, men dessverre er det noen få som ødelegger for resten. Jeg løser ofte dette ved å spøke med det og vise at vi faktisk er til å stole på ved å gjøre en god jobb hele veien.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Om jeg hadde jobbet i NEF Ung ville jeg vært opptatt av at meglere må bli flinkere til å ivareta begge parter i prosessen rundt kjøp og salg av bolig. Mitt inntrykk er at alt for mange meglere kun er opptatt av selger/oppdragsgiver og at kjøper/interessent blir satt i andre rekke. Vi er tross alt mellommenn og det bør formidles enda tydeligere. I det siste har jeg lagt fokus på at jeg er en mellommann, spesielt ovenfor kjøper. Jeg har utelukkende blitt møtt med veldig gode tilbakemeldinger fra kjøpere, spesielt i budrundene jeg har hatt, etter å ha lagt frem at jeg faktisk er en mellommann og ikke en person som ljuger i dress, som er ansatt av selger til å få høyest mulig pris.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Mitt beste råd er å ikke gi opp selv om det butter i mot. Megleryrket er en berg- og dalbane, enten man vil eller ikke. For å lykkes i denne bransjen kreves det blant annet ekstremt mange arbeidstimer, men også at man gjør hvert enkelt steg i prosessen riktig. Det vil bli mye «gratisarbeid» om du ser på det kortsiktig, men langsiktig så er alt du gjør en investering i fremtidige oppdrag. Evaluer deg selv og prøv til en hver tid å bli en bedre utgave av deg selv som megler.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Jeg tror ikke megleryrket er så ekstremt annerledes om 10 år, for å være helt ærlig. Mange snakker om at prosessen skal bli mer og mer digitalisert. Erfaringen min er at det er alt for mye usikkerhet hos dagens boligkjøpere og at den mellommenneskelige kontakten er helt avgjørende for at kjøper skal føle seg trygg. Dette er ikke noe en data eller et program får til. Jeg tror samtidig at noen av de «erfarrne» meglerne har funnet seg andre yrker, for det er hard kamp om oppdragene om dagen og alle må være konkurransedyktige for å oppdrag inn. Jeg merker allerede nå at etter noen år i bransjen at det er mange flinke unge meglere som tar innersvingen på meg på mange plan. Så her er det bare å brette opp ermene og kjøre på videre, om jeg skal ha sjans i denne bransjen om 10 år.

Les mer

NEF Ung logo