Ukens Meglerprofil - Lars-Martin Bråthen

Navn: Lars-Martin Bråthen

Arbeidssted: Utleiemegleren Østfold

Stilling: Eiendomsmeglerfullmektig

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Helt siden jeg vokste opp har jeg alltid synes det har vært spennende å se hvordan andre har det hjemme. Jeg har alltid jobbet med kundeservice, og salg så megler yrket var en spennende kombinasjon å prøve ut. Da søkte jeg Handelshøyskolen BI, der de hadde flere retninger man kunne gå. Allikevel, endret jeg ikke retning. Fikk tilbud om trainee stilling i Utleiemegleren, også fast stilling i Utleiemegleren etter endt studie, og har jobbet her siden.

- Hva er det beste med jobben din?

Ingen hverdag er lik, man møter nye mennesker hver dag som gir meg god energi. Gode tilbakemeldinger fra kundene gir meg en meningsfylt hverdag. Så har man en hverdag man kan «snekre» og påvirke selv.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Det er litt vanskelig å vurdere seg selv. Alle meglere har en egen måte å møte folk på. Jeg møter mine kunder med energi og glede, og stolthet i yrke og arbeidsplassen jeg har, noe jeg tror folk får inntrykk av når de møter meg.  

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Det er ett godt spørsmål. Jeg prøvde meg som trener en periode, resepsjonist, men valgte å rette meg mer mot salg. Så det ville nok også ha vært innenfor eiendomsbransjen det også. Selvstendig snekker? ellers har jeg vokst opp på gård, så kanskje det ville vært bonde.

- Hva gjør du for å koble av?

Idrett og fysisk aktivitet er en stor glede hos meg, så det går mye i fotball og turer i fjellet.

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Vi lever i en tid der det er kjappe og mye endringer. Teknologi, utdanning, og internett gjør dette mulig. Det er derfor vanskelig for bransjen å henge med og omstille seg til en hver tid.

 

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Jeg synes at NEF Ung gjør en god jobb i dag. Jeg ville nok vært opptatt av innspill fra unge meglere i bransjen om utfordringer i hverdagen, og ta dette videre.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Jeg husker veldig godt den dagen jeg stod med vitnemålet i hånden, og skulle begynne å jobbe. Det var veldig spennende med en ny hverdag. Jeg tror det beste rådet er å ta seg tid til å finne sin måte å jobbe på. Tørre å være med de erfarne meglerne med ut i hverdagen. Finn ut hva som er dine egne styrker, og bruk de.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Siden det blir flere systemer og teknologien er stadig i endring, er det veldig vanskelig å svare på. Kanskje det er flere verktøy å jobbe med, eller kanskje det blir færre.


Les mer

NEF Ung logo