Ukens Meglerprofil - Petter Eia Lien

Navn: Petter Eia Lien

Arbeidssted: Nordvik Lørenskog

Stilling: Eiendomsmegler MNEF

- Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Jeg har alltid hatt stor interesse for bolig, vært veldig glad i salg, i tillegg er jeg veldig glad i å prate. Det var litt tilfeldig at jeg søkte på meglerstudiet! En venn av broren min var megler. Da vi snakket sammen om hva som kunne passet for meg, var han aldri i tvil! Han var helt sikker på at megling var noe for meg og rådet meg sterkt til å søke. Etter det gikk det slag i slag og jeg startet på et meglerkontor etter andre måneden på skolebenken.

- Hva er det beste med jobben din?

Alle menneskene! Jeg bryr meg oppriktig om alle mine kunder og alle jeg møter på jobb. Det å kunne hjelpe folk fra A til Å, og være der når det trengs, gir meg ekstremt mye glede. Det er jo helt fantastisk at jeg i hverdagen kommer hjem til folk, kan få en god kopp kaffe og snakke om hvordan vi skal gjennomføre boligsalget deres med en god prosess. Jeg må også legge til at jeg elsker budrunder og å ha mange baller i lufta.

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Jeg håper de sitter igjen med et inntrykk av at jeg er imøtekommende og positiv. Jeg er svært opptatt av å møte alle med et stort smil og å vise trygghet. Dette er noe jeg også har vært kjent for før jeg startet meglerkarrieren.

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært?

Det måtte ha hatt med noe reising å gjøre! Siden jeg også er så glad i mennesker så hadde en kombinasjon av å reise verden rundt og snakke med kunder/kollegaer vært en potensiell drømmejobb.

- Hva gjør du for å koble av?

Da dømmer jeg eliteserien i håndball, trener og er med familie og venner. Jeg har også en lidenskapelig interesse for å reise og fly når tiden strekker til.

- Hva er meglerbransjens største utfordring?

Rådgivning! Å sette søkelys på å gi kunden de beste rådene. Man skal holde seg oppdatert og være endringsvillig i et marked som til stadighet er i utvikling. Derfor tror jeg også oppriktig at selg-selv tjenester ikke blir en utfordring da de ikke kan tilby dette.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av?

Da ville jeg vært opptatt av å gi et realistisk syn på meglingen til alle håpefulle studenter og fullmektiger. Gi dem støtte og være et mulig forum der man kan være nysgjerrig og vokse i større grad enn ved å «bare» gå på skole eller jobbe i et firma.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen?

Det er ikke gitt at man gjør det like bra som de toppmeglerne som er på stand og holder foredrag på skolene. Det er viktig å være tålmodig, tenke langsiktig og gripe alle sjansene man får. Man kan ha et fantastisk liv som megler, men man må legge ned en solid dose innsats de første årene.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år?

Jeg tror det blir ganske likt. Folk vil trenge den mellommenneskelige rollen vi meglere har, og den kompetansen og rådgivningsrollen vi yter. Vi har allerede opplevd en endring under coronaen når det gjelder digitale løsninger, og dette vil det nok bli mer av. Men det funker ikke å selge og kjøpe boliger over teams – det handler om å være til stede og vise trygghet!

Les mer

NEF Ung logo