Ukens meglerprofil - Petter Krantz

Navn: Petter Krantz

Arbeidssted: Kaland & Partners

Stilling: Megler, Daglig leder (partner)

Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Jeg startet som visningsassistent da jeg studerte siste året på BI i år 2002. Det var Christer Vikebø som fikk meg med den gang. Han hadde også begynt med visninger og startet som megler mens han gikk siste året på BI. Tro meg; Christer og meg var radarpar! Vi solgte boliger som hakka møkk det året 😊 Den dagen jeg var ferdig på BI begynte jeg å megle 😊

Hva er det beste med jobben din?

Å treffe alle de herlige kollegaene mine hver eneste dag! Kundene! De gjør jobben min til gull! Det er så mange fine mennesker der ute, som gjør hver dag som megler til et eventyr! Jeg får 5 kick av hvert eneste salg!

  1. Først når kunden inngår avtalen med meg.
  2. Når prospekt og alt er klart og boligen legges på nett (alltid spenning her i forholdtil hvordan boligen blir mottatt i markedet)
  3. Visning
  4. Budrunden/salget
  5. Kontraktsmøte, møte sammen med selger og kjøper. Det er alltid kjekt!
  6. Når du selger flere i hus i uken, så er det ganske mange kick 😊

Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

Forhåpentligvis tenker de jeg er en hyggelig kar 😊 Jeg håper jeg sprer glede, trygghet og ærlighet. Jeg lever av fornøyde kunder, så det er alltid det viktigste for meg. Så jeg håper at folk som møter meg sitter igjen med et inntrykk av at jeg er ærlig, og at jeg kan jobben min, vet hva jeg snakker om. Jeg har jo solgt nærmere 2.000 eiendommer og har vel vært ute for de fleste utfordringer man kan tenke seg 😊

Hvis du skulle jobbet med noe helt annet, hva ville det vært?

Mitt mål var jo alltid å drive videre Bjarne Johnsen etter min far og farfar. Jeg var der i 6 år, men kjente jeg ble trukket tilbake til megleryrket. Det er her jeg hører hjemme, så jeg har ingen planer om annet 😊 Salg har jeg alltid brent for, og treffe mennesker. Så det måtte vært noe i den banen i alle fall, men hva... Det har jeg faktisk ikke brukt tid til å tenke over engang, og det tenker jeg er et godt tegn på at jeg trives godt her jeg er 😊

Hva gjør du for å koble av?  

Jeg kobler aller mest av når jeg kommer meg på landet (hytten på Holsnøy) om sommeren og fjellet (leiligheten i Myrkdalen) sammen med familien. Da koser jeg meg, puster ned i magen og nyter fritiden sammen med barna og min kone, som er definitivt det viktigste i mitt liv! Jeg jobber mye, men yrket har endret seg. Så lenge jeg har tilgang på telefon, så kan jeg selge hus uansett hvor jeg er i verden! Og det er knapt en tur jeg reiser på uten at jeg selger hus.

Har du noen dårlige sider?

Klart jeg har dårlige sider, ellers ville jeg ikke vært særlig reflektert 😊 Jeg er utålmodig, og kan bli irritert når ting ikke går i mitt tempo eller slik jeg ønsker... (Bare spør barna mine). Dersom jeg går inn i helgen uten å ha solgt hus, er jeg heller mer irritert enn vanlig tenker jeg... Det blir en avhengighet, og uten å levere salg, så blir jeg i dårlig humør, det er noe som mangler da...

OCD - Jeg har nok en liten diagnose (sier en venninne som er psykolog)... Når jeg først lager meg et system på noe, er jeg ENORMT dårlig på å ikke få det som jeg vil... Enten det er planen om morgenen som skal gå som planlagt, eller det er system på klærne, noen som roter i systemet mitt i vaskekjelleren (jeg som vasker klær i huset for å si det sånn, andre får ikke tilgang her 😊) osv.

Jeg er et rutinemenneske, og jeg har alltid kontroll på kalanderen min, hvor jeg er til enhver tid etc.

Hva er meglerbransjens største utfordring?

Ingenting kommer gratis, mange tror det er «walk in the park» å drive megling. De får seg stort sett en Realty check etter noen måneder... Vi har en godt skolert meglerstand i Norge, og en kvalitet på megling som ligger helt i verdenstoppen. Men Norge er et lite land og Bergen er en enda mindre by. Så det blir følsomt i perioder med mye eller lite nybygging, noe som gir utslag i priser og omløpshastighet.

Så i perioder hvor markedet går så det suser, så utdannes det for mange meglere. Det fører til at mange får for lite oppdrag og gir seg tidlig. Vi trenger eiendomsmeglere, vi trenger tryggheten rundt transaksjoner i millionklassen, som vi jobber med daglig. Dette er viktig for både kjøpere og selgere. Så jeg ser ikke store utfordringer for bransjen. Det skjer store endringer med digitalisering og markedsføring som går lynraskt, men jeg er ikke i tvil om at yrket består!

Man går nok en tid i møte hvor det blir «billig megling/bankmegling» med begrenset tilbud i tjenesten, og EKTE eiendomsmegling som koster og fortsatt vil koste mer, men der igjen får kundene mye mer igjen for pengene de investerer. Både som kjøpere og selgere.

Hvis du var leder i NEF Ung, hva ville opptatt deg?

Jeg tror mer praktisk rettet fag, hadde vært bra. Det er mye teori, og en del fag man skal gjennom som ikke nødvendigvis har mye med megling å gjøre. Jeg tror for studentene som sitter på skolebenken at det er vanskelig å forstå hvorfor man skal gjennom disse fagene. Når de har meglet noen år, da kommer mange av fagene til nytte for å forstå hvordan verden henger sammen. MEN; mer praktisk rettet fag, opplæring i salg etc. tror jeg absolutt kunne vært noe å jobbe mot!

Hva er avgjørende for at NEF Ung-prosjektet skal lykkes?

Som alt annet her i verden! Hardt arbeid, stå på for det man kjemper for, så når man gjennom til slutt!

Hva er dine bestetips/råd til unge meglere og fullmektiger?

Forbered deg på tøffe tak, mye jobbing og enormt mye gøy! Så blir det en nydelig reise. Regner du med at du kan sette deg på stolen og at ting bare skjer av seg selv, så er kanskje ikke megling det rette yrket for deg 😊

Hvordan utøvesmegleryrket i 2030?

Som nevnt over, så jeg ser ikke store utfordringer for bransjen. Det skjer store endringer med digitalisering og markedsføring som går lynraskt, men jeg er ikke i tvil om at yrket består! Man går nok en tid i møte hvor det blir «billig megling/bankmegling» med begrenset tilbud i tjenesten man kjøper og eiendomsmegling som koster og vil koste mer, men der igjen får kundene mye mer igjen. Både som kjøpere og selgere.

Jeg tror det kan bli en oppblomstring av kjøpsmegling. Det ser vi allerede er i ferd med å skje flere steder. Dette er et tegn på at folk vil ha profesjonell megling! 

Publisert: 01.11.2019

Les mer

NEF Ung logo