Ukens meglerprofil - Svenn-Erik Bendiksen

Navn: Svenn-Erik Bendiksen

Arbeidssted: Kaland & Partners, avdeling Vestkanten

Stilling: Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Allerede en god stund før jeg begynte på bachelor i eiendomsmegling hadde jeg vært i kontakt med Kaland & Partners for å forhøre meg om fremtidige jobbmuligheter. Det var gledens dag da jeg ble ansatt mens jeg fortsatt studerte!

Hva er det beste med jobben din?

Man møter utrolig mange forskjellige folk i denne jobben. På bare noen timer skal man bli kjent med nye mennesker og vinne deres tillit. Lykkerusen og mestringsfølelsen man får når man har danket ut flere andre meglere på et oppdrag, den er vanskelig å beskrive! MEN den beste følelsen er når både kjøper og selger jubler i andre enden av telefonen. Da er det gøy å rive i salgsbjellen!

Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

At jeg er positiv, realistisk og virker "sulten". Kundene skal vite at personlig oppfølging er alfa omega i mitt arbeid. Jeg lever av fornøyde kunder, uten dem er jeg ingenting. Punktum.

Hvis du skulle jobbet med noe helt annet, hva ville det vært?

Jeg startet min selgerkarriere med dørsalg av aviser som ung og ivrig 13-åring. Så det måtte blitt noe innenfor salg, MEN hvorfor jobbe med noe annet når man allerede har funnet drømmejobben? :-)

Har du hørt dette sitatet før? "Find a job that you love and you will never work a day in your life" - Du tenker kanskje at det er veldig klisjé, men tenk over det!

Hva gjør du for å koble av?

Da plugger jeg musikk på maks volum i ørene - Drar på trening - Kalker håndflatene og løfter vekter til det klinger i hele gulvet!

Har du noen dårlige sider?

Klart jeg har, jeg er jo langt i fra perfekt. Jeg kan være veldig rastløs og utålmodig - Og forventer at ting skal skje med en gang. Slik er det ikke alltid. Jeg er i tillegg sta og veldig direkte.

Hva er meglerbransjens største utfordring?

Billigkonsepter som mener at heldigitale løsninger kan erstatte den tradisjonelle eiendomsmegleren. Jeg personlig tror at billigkonseptene ikke har slått an i markedet pga. man ser behovet for en fagperson som veileder, rådgir og holder i hele prosessen fra A-Å.

Å selge bolig er ofte den største økonomiske beslutningen man tar i livet sitt.

Hvis du var leder i NEF Ung, hva ville opptatt deg?

At det utdannes alt for mange studenter ift. kapasiteten i bransjen, og at mange ikke helt skjønner hvor mye arbeid som faktisk kreves av deg. Dette er ingen tradisjonell 08-16 jobb, man er stort sett tilgjengelig til alle døgnets tider.

Hva er avgjørende for at NEF Ung-prosjektet skal lykkes?

Fortsatt å nå ut til unge eiendomsmeglere - Det er mangel på engasjement blant de unge. Jeg tror det kan sitte en del unge meglerspirer som ikke har fått det helt til i bransjen enda. De må vite at de har NEF Ung i ryggen. Jeg tror ikke alle har fått øynene opp for dere enda.

Hva er dine beste tips/råd til unge meglere og fullmektiger?

De må forstå tidlig at dette ikke er noen enkel jobb hvor ting kommer gratis. Vær ambisiøs, jobb målrettet og innstill deg på knallhard jobbing. Jeg kan garantere deg at det blir gøy når du endelig "knekker koden" og får det til!

Hvordan utøves megleryrket i 2030?

Enda mer fokus på skreddersydd rådgivning.

Det blir et klarere skille mellom selge bolig selv tjenester og fullverdig eiendomsmegling. Det skjer stadig store endringer med digitalisering, men jeg er ikke tvil om at det vil bli større etterspørsel etter ordentlig meglerhåndverk i fremtiden.

Publisert: 06.03.2020

Les mer

NEF Ung logo