Ukens Meglerprofil - Tine Elena Rommetvedt

Navn: Tine Elena Rommetvedt

Arbeidssted: Eiendomsmegler Vest avd. Sandnes

Stilling: Eiendomsmeglerfullmektig

- Hvordan havnet du i meglerbransjen? Jeg hadde i alle år en plan om å jobbe innen økonomi, men så fort at jeg var litt for rastløs for en stillesittende 8-16 jobb. Å velge fagfelt var noe jeg egentlig ikke la så veldig mye i, så det ble et litt tilfeldig valg selv om jeg hadde hatt eiendomsmegling i bakhodet i noen år. Interessen for økonomi og eiendom gjorde at jeg satset alt på eiendomsmegling når studietilbudene kom, jeg har ikke angret på det i ettertid.

- Hva er det beste med jobben din? Det beste med jobben må nok være å få mulighet til å bistå kundene mine i forskjellige epoker i livet. Jeg setter stor pris på tilliten kundene mine gir meg og mulighetene jeg får i jobben min. I tillegg så er arbeidshverdagen veldig fleksibel og varierende, vi får legge opp store deler av arbeidsuken selv

- Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg? Forhåpentligvis så sitter de igjen med et inntrykk om at jeg er veldig på, løsningsorientert og at jeg har noe jeg kan bidra med i den situasjonen de er i.

- Hvis du skulle hatt et annet yrke, hva ville det vært? Jeg hadde nok uansett vært innenfor finans, men det hadde ikke blitt en 8-16 jobb uansett hvor i bransjen jeg hadde landet. Kunne tenkt meg å jobbe som forbrukerøkonom, gjerne med gjeldsavklaring, inkasso og slike situasjoner.

- Hva gjør du for å koble av? Jeg er veldig glad i å drive med masse forskjellig på fritiden, men når jeg skal koble skikkelig av er det ingenting som slår en topptur på ski eller en god sykkeltur alene.

- Hva er meglerbransjens største utfordring? I årene som kommer vil vi nok helet tiden møte på forskjellige varianter som gjør det enklere for kundene våre å selge boligen sin selv Det vil være viktig for oss å beholde rollen vi har som rådgiver i prosessen når det kommer til strategi, juridisk og markedsføring. Økonomiske opp- og nedturer vil nok også prege hverdagen vår en del.

- Hvis du arbeidet i NEF Ung, hvilke saker ville du vært opptatt av? Jeg var selv den første eleven på BI som valgte internship som valgfag på studiet, og er veldig opptatt av at vi skal tilrettelegge for mer praktisk undervisning i studiet. Det vil gi studentene et bedre innblikk i bransjen og en bedre overgang fra studentlivet til merglerhverdagen.

- Hva er dine beste råd til unge som i dag starter sin karriere innen meglerbransjen? Å få dannet seg et godt nettverk tidlig kan sikre deg drømmejobben etter endt studie. Det aller viktigste er nok å få seg en traineestilling så fort som mulig. Jeg fikk selv prøvd meg litt på bruktbolig før jeg gikk over til å jobbe for nybygg som trainee, og har daglig bruk for mye av kompetansen jeg fikk ila de årene. Nettverket jeg dannet meg i studietiden sikret meg jobbtilbud og flere relevante referanser når jeg var ferdig på skolen. For å lykkes må man også tørre å være litt på og fremoverlent for å skille seg ut i mengden. Som trainee får man masse gratis kunnskap og erfaring til man selv skal megle.

- Hvordan utøves megleryrket om 10 år? Forhåpentligvis relativt likt som i dag. Det vil nok alltid være et behov for eiendomsmeglere i en rådgivningsposisjon, men i en mye mer digitalisert variant som er mer effektiv enn det vi ser nå.  

Les mer

NEF Ung logo