Ukens meglerprofil - Trine Dahl

Navn: Trine Dahl

Arbeidssted: Eiendomsmegler1

Stilling: Leder for Akademiet/Eiendomsmegler

Hvordan havnet du i meglerbransjen?

Tilfeldig, min far mente jeg ville passe godt som eiendomsmegler. Jeg søkte jus, revisor i tillegg men etter råd fra min kloke far falt valget på eiendomsmegling. Etter 20 år som eiendomsmegler kan det virke som han kjenner meg bedre enn jeg trodde.

Hva er det beste med jobben din?

Det er flere faktorer jeg liker ved jobben min. Jeg mener selv etter 20 år at jeg har verdens beste jobb. Du møter mange nye mennesker, ingen dag er lik, mange utfordringer, fleksibel arbeidsdag med høyt tempo. Jeg liker å jobbe, og i vårt yrke kan du jobbe mye, og i tillegg får man betalt for innsatsen man legger ned.

Hvilket inntrykk tror du folk sitter igjen med etter å ha møtt deg?

En engasjert «gammel» dame med godt humør og mye energi som er faglig sterk og trygg på den jobben hun gjør. Det er i hvert fall det jeg håper.

Hvis du skulle jobbet med noe helt annet, hva ville det vært?

Oi... I utgangpunktet kunne jeg ikke tenkt meg en annen jobb, men om jeg måtte velge noe ville det blitt enten advokat eller frisør (hahaha). Frisør må være supert da du møter mange nye mennesker og i tillegg kan være kreativ. Advokat vurderte jeg før jeg valgte eiendom og tror det er en spennende jobb.

Hva gjør du for å koble av?

Jeg liker å holde meg i aktivitet, så alt av trening (fjellturer, langrenn, alpint, toppturer på både beina og på ski, helsestudio, tennis - Ja alt som er gøy. I tillegg liker jeg også sosialt med venner og familie.

Har du noen dårlige sider?

JA har ikke alle det? Jeg er ekstremt utålmodig - Jeg responderer alltid veldig kjapt på ting og forventer/tror at alle andre gjør det samme, men det er ikke alltid :) Jeg er sta, og veldig direkte.

Hva er meglerbransjens største utfordring?

Helt klart overetablering. Ser man på gjennomsnittlig salg pr. megler er det i dag 23 salg pr. hode, ganger det opp med snittprovisjon pr. salg, så skjønner man fort at det ikke er bærekraftig. Verken for foretaket eller megleren.

Hvis du var leder i NEF Ung, hva ville opptatt deg?

Jeg ville vært opptatt av å få de yngre til å engasjere seg i bransjen i tillegg til opplæring og vilkår for nyutdannede fullmektiger.

Hva er avgjørende for at NEF Ung-prosjektet skal lykkes?

Engasjement - De unge må på banen og engasjere seg i større grad.

Hva er dine beste tips/råd til unge meglere og fullmektiger?

Mitt beste råd må være at man er selektiv i valg av arbeidsgiver. Alt for mange studenter/fullmektiger lar seg blende av supermeglere og glemmer fort at de er nye uten erfaring og er avhengig av kundestrøm og en god opplæring for å få etablert seg som eiendomsmegler.

Hvordan utøves megleryrket i 2030?

Jeg tror det utøves på samme måte som i dag, men at megleren gjør mindre produksjon og mer rådgivning. I tillegg tror jeg selg bolig selv aktørene har tatt en noe større posisjon av markedet.

Publisert: 22.11.2019

Les mer

NEF Ung logo